Kinderraad organiseert Gaming in Reality

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Algemeen 14 september 2023

Computergames, maar dan in het écht! Oftewel: Gaming in Reality. Op 24 september kunnen kinderen in het centrum van Horst meedoen met vette games, zoals meedansen met Dance Avastar, je voetbalskills trainen, zingen met de Sing Along Challenge of je behendigheid testen op het Freerunparcours. 

Gaming in Reality is voor alle kinderen tussen 8 en 14 jaar uit heel Horst aan de Maas.  

Koopzondag

Het event vindt plaats tijdens de koopzondag op 24 september. Tussen 12.00 en 17.00 uur zijn er op diverse plekken in het centrum van Horst sport- en cultuurgames te vinden. 15 verenigingen gieten hun activiteiten in de vorm van een game, zodat kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuuractiviteiten in de gemeente Horst aan de Maas.

Met een speciale strippenkaart gaan de kinderen op zoek naar games. De strippenkaarten worden uitgedeeld op school. De strippenkaart kunnen op 24 september ingeleverd worden. Uit de kaarten met de meeste stempels wordt een winnaar getrokken. Hij/zij wint een jaar lang contributie van een vereniging naar keuze.

Kinderraad

Gaming in Reality is een idee van de kinderraad. Hierin zitten kinderen tussen 10 en 14 jaar, die samen vergaderen over plannen ze zelf belangrijk vinden. Uiteindelijk kiest de kinderraad één project dat de gemeente ook echt gaat uitvoeren. Het idee van dit jaar wordt dus op 24 september werkelijkheid. 

De kinderraad is nog op zoek naar nieuwe leden. Aanmelden kan nog tot 27 september. Tijdens Gaming in Reality zijn (kinder)raadsleden aanwezig om meer informatie te geven.