Komende weekend barst carnaval seizoen echt los met bekendmaking 7 prinsen

America Broekhuizen Evertsoord Griendtsveen Hegelsom Kronenberg Lottum Melderslo Carnaval 4 januari 2024

De kerstboom is nog maar net de deur uit, of het nieuwe carnaval seizoen staat al voor de deur. Komend weekend barst het korte seizoen dit jaar al los.

In diverse kernen van Horst aan de Maas staan de nieuwe prinsen te trappelen om zich te presenteren.

Zeven hoogheden

Machtswisselingen staan zaterdag 6 januari gepland in het rijk van De Peg in Lottum, De Krey in Broekhuizen, De Vlaskop in Melderslo, De Turftreiërs in America en D’n Tuutekop in Hegelsom.

Het prinsenbal in Broekhuizen bij De Krey begint zaterdag om 19:49 uur in Het Brouwershuis. In Lottum begint het prinsenbal al om 19:30 uur in de Smetenhof. Ook bij De Vlaskop in Melderslo begint het prinsenbal om 19:30 uur. 

Turftreiërs

In America bij De Turftreiërs starten ze om 19:00 uur met het Prinsenbal vanuit de Bondszaal. Dan wordt er gestart met het aftreden van prins Rick II en zijn gevolg. Om 21:00 uur komt het nieuwe boerenbruidspaar uit en de nieuwe prins van America.

John Tana in Hegelsom

Hegelsom maakt zich klaar voor de bekendmaking van de prins en het boerenbruidspaar dat plaatsvindt in de spiksplinter vernieuwde Zaal Debije. Als eerste komt het nieuwe boerenbruidspaar van 2024 uit na een toneelstuk van de raad van 11 en de dansmarietjes. Daarop volgend wordt de prins bekend. Als het bekend is wie de scepter gaat zwaaien over het Tuuteriek kan het dak eraf met John Tana. Hij is die avond de grote artiest in Hegelsom. De deuren gaan open vanaf 19.00 uur.

Zondag

In Griendtsveen worden op zondag 7 januari de hoogheden bekendgemaakt. Vanaf 14:11u begint in gemeenschapshuis De Zaal een wervelende show met talent, jong en wat ouder, uit Griendtsveen. Tijdens de show wordt afscheid genomen van Prins Mario, prins Daan en hun adjudanten. Onder hun toeziend oog en dat van de raad van 11, spiksplinternieuwe jeugdraad en dansgardes worden dan hun opvolgers bekend gemaakt.

Ook voor Kronenberg en Evertsoord wordt de nieuwe prins bekend gemaakt. Op zondag 7 januari begint om 14:33 uur het Prinsenbal in de Torrekoel. Prins Rob en zijn adjudanten zullen aftreden en om 16:11 uur zal het nieuwe boerenbruidspaar bekend worden, gevolgd door het nieuwe trio van 2024.