Koninklijk paar bezoekt de Peel bij Griendtsveen

Griendtsveen Algemeen 15 september 2022

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben donderdag een streekbezoek gebracht aan de Peel bij Griendtsveen. Het Koninklijk Paar bezocht de Deurnsche Peel en spraken in het Toon Kortooms-park bij Griendtsveen met omwonenden en boeren uit de omgeving. 

Het bezoek staat in het teken van ontwikkelingen in natuurbehoud, de toekomst van de agrarische sector, innovatief ondernemen en de invloed van corona op het in 2020 zwaar getroffen gebied.

De Peel

Tijdens een wandeling kregen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een toelichting op het natuurgebied. De boswachter, omwonenden en afgevaardigden van Werkgroep Behoud de Peel en Waterschap Aa en Maas gaven uitleg over het belang van natuurbehoud in dit gebied, de effecten van stikstofneerslag en de transitie van cultuurgrond naar natuurgrond. Ook werd er stilgestaan bij de grote Peelbrand in 2020 en bij de natuurbrand van vorige maand in de Peel.

Met agrariërs uit de Peel sprak het Koningspaar vervolgens over de effecten van de nabijheid van een Natura 2000-gebied op hun bedrijven.

Protestactie

Op de Griendtsveenseweg hadden boeren enkele Nederlandse vlaggen op de kop gehangen als protest tegen de stikstofplannen van het kabinet. 

KONINKLIJK-BEZOEK-DMG.jpg
koning-willem-alexander-en-koningin-maxima-bezoeken-deurne-tijdens-streekbezoek-aan-brabantse-peel-2.jpg