Harmonieorkest Horst

Koninklijke Harmonie van Horst presenteert: Movie Melodies – Een uniek filmconcert in ’t Gasthoês

Horst Cultuur 13 mei 2024

Na een succesvol Nieuwjaarsconcert vol filmmuziek, werkt het harmonieorkest van de Koninklijke Harmonie van Horst nu toe naar twee unieke filmconcerten. Onder leiding van dirigent Geert Mooren vinden op 25 en 26 mei de concerten Movie Melodies plaats in 't Gasthoês te Horst.

Movie Melodies biedt een avond vol emotie en verbeelding, waarbij bezoekers worden meegenomen door de meest iconische soundtracks uit de filmgeschiedenis. Deze muzikale reis bestrijkt een scala aan filmgenres, van de films van Charlie Chaplin tot actiefilms uit de 21e eeuw. De herkenbare melodieën worden versterkt door fragmenten uit de bijbehorende films op het witte doek.

Samenwerking met topvioliste

Tijdens de concerten betreedt ook violiste Isabella Kubiak het podium. Zij zal onder begeleiding van het harmonieorkest enkele solowerken uit filmmuziek ten gehore brengen. Een uniek aspect van dit concert is de betrokkenheid van de jeugdleden van de harmonie. Van de eerste brainstorm tot aan de uiteindelijke uitvoering waren de jeugdleden betrokken van de muziekselectie tot de aankleding van de zaal.

Movie Melodies vindt plaats op zaterdag 25 mei om 20:00 uur en op zondag 26 mei om 15:00 uur in 't Gasthoês te Horst. Tickets zijn verkrijgbaar op www.harmonievanhorst.nl.