Koninklijke onderscheiding voor Annie Camps-Poels (67) uit Melderslo

Melderslo Algemeen 10 december 2023

Vanwege vrijwilligersactiviteiten heeft Annie Camps-Poels (67) uit Melderslo zondag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Ryan Palmen tijdens tijdens het gezamenlijk concert van de fanfare en drumband van Muziekvereniging Eendracht. 

Muziekvereniging

Annie trad in 1991 toe tot het bestuur van de muziekvereniging uit Melderslo. Van april 2008 tot november 2021 heeft ze de taak van voorzitter op zich genomen. Vanuit die rol vertegenwoordigde zij de vereniging in allerlei gremia. Niet alleen bestuurlijk heeft Annie een voortrekkersrol gehad, ze stak ook de handen uit de mouwen als dat nodig was, en is van alle markten thuis. 

Actief

Daar bovenop kwamen in de loop der jaren diverse commissies, werkgroepen, werkzaamheden om de kas te spekken etc. er bij. Ook na het neerleggen van het voorzitterschap in november 2021 bleef Annie actief voor de vereniging. Ze is nog steeds iedere week op de repetitie, draait bardiensten, blijft vaandeldrager, contactpersoon voor uniformen, en werkt ze mee aan alle activiteiten om de vereniging te ondersteunen zoals loten- en bloemenverkoop-acties. 

De Locht

Daarnaast is Annie nagenoeg vanaf de start projectvrijwilliger bij museum De Locht. Zo was zij onder meer betrokken bij de realisatie van het aspergemuseum en het aspergepaviljoen en organiseert zij jaarlijks de aspergedag. 

Stichting Geschiedenis Melderslo

Annie is verder ook nog vanaf 2015 bestuurslid van Stichting Geschiedenis Melderslo. Zij notuleert alle vergaderingen en overige bijeenkomsten, houdt de administratie bij en is aanspreekpunt voor alle verenigingen in en buiten Melderslo. Ook de maandelijkse nieuwsbrieven worden door Annie gemaakt. Annie wordt omschreven als een zeer zorgzaam en uiterst betrokken persoon.