Koninklijke onderscheiding voor Marc Reijnders (55) uit Tienray

Tienray Algemeen 26 mei 2024

Marc Reijnders uit Tienray heeft zaterdagavond een Koninklijke onderscheiding ontvangen van burgemeester Ryan Palmen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het lintje werd uitgereikt tijdens het slotfeest van Sporting ST in Swolgen. 

Actief

Reijnders is vanaf 1995 actief betrokken bij eerst TOP'27 en na de fusie in 2010 bij Sporting ST in Tienray. Zo is hij al sinds 1995 leider van het eerste elftal. Hij zorgt ervoor dat alle zaken rondom een team geregeld worden zodat de trainer zich kan focussen op de sport. 

Mini-pupillen

Al vanaf 1999 traint de Marc Reijnders de mini-pupillen. Hij weet het voetbalspel op een speelse manier aan te bieden en de kinderen op hun eigen niveau te benaderen en op hun gemak te stellen zodat ze aan het spel durven deel te nemen.

Materiaalman

Daarnaast is Reijnders gemiddeld twee wedstrijden per maand grensrechter bij het eerste elftal van TOP'27 en later Sporting ST, en diverse malen scheidsrechter. Verder was hij van 2011 tot 2023 materiaalman en heeft hij het beheer gehad over de trainingspakken, trainersjassen en tenues van de vereniging.

Carnavalsvereniging

Naast al deze sportieve activiteiten is Marc ook actief betrokken bij Carnavalsvereniging De Geiten in Tienray. Onder andere als lid van de revuecommissie. De inzet in bovengenoemde vrijwilligersactiviteiten was voldoende aanleiding de voordracht van een Koninklijke onderscheiding voor Marc Reijnders van harte te ondersteunen. 

Screenshot_20240526-184550_WhatsApp.jpg