Koninklijke onderscheiding voor Peter Relouw (54)

Grubbenvorst Algemeen 8 maart 2024

Peter Relouw (54) uit Grubbenvorst heeft vrijdagavond een Koninklijke onderscheiding ontvangen van burgemeester Ryan Palmen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het lintje werd uitgereikt tijdens de jaarvergadering van Schutterij St. Jan.

Bordjesdrager

Relouw is al vanaf zijn achtste levensjaar als bordjesdrager bij Schutterij St. Jan Grubbenvorst uitgetreden. Vanaf 1994 is hij als vrijwilliger verbonden aan Schutterij St. Jan Grubbenvorst. Vanaf 1994 als bestuurslid en sinds 2011 ook voorzitter. Mede door zijn grote inzet en betrokkenheid werd het Oud Limburgs Schuttersfeest in 2009 gewonnen en mocht Grubbenvorst het grote culturele festijn van Limburg in 2010 organiseren. Daarnaast is de Grubbenvorstenaar vanaf 2015 actief betrokken bij Schuttersbond Juliana. Dit doet hij als lid van het Bondsbestuur en als lid van de schietcommissie waarbij hij verantwoordelijk is voor een ordelijk verloop van de schietwedstrijden op de bondsfeesten. Sinds september 2023 is hij geïnstalleerd als voorzitter van de Bond.

De Plaggenhouwers  

Tevens is Relouw sinds 1995 in de maanden oktober tot maart actief binnen Gekke Maondaagsvereiniging De Plaggenhouwers in Grubbenvorst.