Korfbaldames Oxalis kampioen

Hegelsom Sport 26 mei 2024

Vandaag stond een zeer belangrijke en spannende wedstrijd op het programma voor de korfbaldames van Oxalis. Oxalis en DSV streden voor het kampioenschap. Bij winst was Oxalis kampioen.

DSV opende de wedstrijd, waardoor Oxalis 0-1 op achterstand kwam. Oxalis bleef doorvechten en zoeken naar goede kansen. Gedurende de eerste helft nam Oxalis de leiding in het spel. Oxalis had elke keer een kleine voorsprong, maar wist deze voorsprong niet uit te breiden. Oxalis ging met 6-4 de rust in.

Tijdens de rust werd er aangegeven dat de dames goed aan het spelen waren. Er kwamen goede kansen en verdedigend ging het ook goed. Er moest rustig naar de juiste kansen gezocht worden en deze afmaken.

Helaas kwam DSV beter uit de kleedkamers en scoorde meteen waardoor het gelijk kwam. Oxalis wist dat ze nu wat moesten gaan doen om het kampioenschap binnen te slepen. De dames bleven vechten en zoeken naar de juiste kansen. Deze juiste kansen werden ook goed benut waardoor Oxalis uitliep naar een 10-6. DSV groeide gedurende de tweede helft waardoor ze elke keer dichterbij wisten te komen. Tot de allerlaatste minuut werd er door beide partijen hard gevochten. De laatste minuten gingen in met een score van 12-11. Oxalis deed er alles aan om de punten thuis te houden. Na deze lange minuten werd er eindelijk afgefloten en was het zeker: Oxalis is kampioen!

Volgende week staat de allerlaatste wedstrijd voor de dames op het programma: Vessem/Winty 1. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Vessem om 11.15 uur.