foto-korfbal-nuhadm

Korfballers van Oxalis winnen ruim

Hegelsom Sport 22 januari 2024

Zondag stond de tweede wedstrijd van het jaar op het programma voor korfbalclub Oxalis tegen JES/Klick ‘15. Na het verlies van vorige week waren de dames gebrand om vandaag de punten te behalen.

Oxalis opende de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong. Dit gaf de dames vertrouwen waarop  ze verder konden gaan bouwen. Gedurende de eerste helft wist Oxalis de voorsprong te behouden. Er werden mooie aanvallen opgezet en verdedigend waren de dames ook sterk. Hierdoor gingen de dames met een 9-3 voorsprong de rust in.

In de rust werd er aangegeven dat we de kansen moesten afmaken en blijven herhalen. Verdedigend zaten de dames van Oxalis er goed op en dit moesten ze ook door blijven zetten.

Goede kansen

Al snel in de tweede helft wist Oxalis ook een aantal keren te scoren waardoor de score verder kon worden uitgebreid. Er werden lange aanvallen opgezet en goede kansen gecreëerd. Verdedigend bleef Oxalis druk geven waardoor ze het JES/Klick’15 moeilijk bleven maken.

Oxalis was te sterk voor JES/Klick’15 en dit resulteerde in een 16-6 als uitslag. Volgende week speelt Oxalis uit tegen SVOC/United in Venray om 15:15 uur. Het belooft weer een spannende wedstrijd te worden tussen de nummer 1 en de nummer 2 van de competitie.