Leerlingen van Dendron College bouwen insectenhotel voor woonproject Ózzen Hôf

Horst Algemeen 3 april 2023

Acht woningen, een gemeenschappelijke ruimte, én een insectenhotel: zo ziet de bebouwing van woonproject Ózzen Hôf in Horst er nu uit. Het mooi insectenhotel is afgelopen donderdag door leerlingen van het Dendron College in het plantsoen bij de woningen geplaatst.

De vmbo-t leerlingen hebben het houten insectenonderkomen gemaakt tijdens de technieklessen. Wat de bewoners van Ózzen Hôf betreft hebben ze een heel goed punt verdiend met deze opdracht. 

Mokerhamer 

‘’Ze verdienen bonuspunten omdat ze met de hele klas ook nog naar de Gebr. Douvenstraat kwamen om het insectenhotel eigenhandig te plaatsen. Hierbij viel het ons wel op dat de meisjes uit de klas aanzienlijk beter waren met de grote mokerhamer dan de jongens. Dank aan leerlingen en docenten van het Dendron College’’, aldus de bewoners.

Aanwinst

Het insectenhotel is een mooie aanwinst voor de toekomstige bloemen- en plantentuin bij het woonproject. ‘’Het ziet er nu nog een beetje kaal uit, maar binnenkort levert de gemeente het plantmateriaal en dan gaan we weer gezamenlijk aan de slag om er iets moois van te maken. En zo krijgt ons buurzaam woonproject steeds meer vorm. We zijn er trots op’’.