Leerlingen Yuverta Horst doen mee aan de reanimatie estafette

Horst Algemeen 25 september 2024

Op vrijdag 27 september nemen leerlingen van Yuverta Horst, samen met Dendron College en Dynamiek scholengemeenschap, deel aan de 16e Limburgse Reanimatie Estafette in Horst aan de Maas. Het doel van dit evenement, georganiseerd door de Stichting Limburgse Reanimatie Estafette en de Gemeente Horst aan de Maas, is om meer bewustwording te creëren over het belang van reanimatie en reanimatieonderwijs. 

Leerlingen reanimeren 

Tijdens de gymlessen hebben de leerlingen al reanimatielessen gehad en zullen deze kennis nu in praktijk brengen. Tussen 09:30 en 15:00 uur zullen zij in groepen onafgebroken reanimeren op oefenpoppen. Elk team, bestaande uit vijf personen, neemt een half uur voor zijn rekening, waarna een nieuw team het overneemt. 

Doe ook mee! 

Ook het publiek krijgt de kans om deel te nemen aan de reanimatieoefeningen. Heb je geen reanimatiecursus gevolgd? Geen probleem. Je krijgt een korte uitleg en wordt ingedeeld in een team met getrainde hulpverleners. Daarnaast delen ervaringsdeskundigen en specialisten hun verhalen en geven uitleg over het belang van burgerhulpverlening. 

Naast de reanimatie-estafette is er ook een gezondheidsmarkt waar bezoekers informatie krijgen over thema’s als hartveiligheid en een gezonde leefstijl. Verschillende hulporganisaties zijn aanwezig en er is de mogelijkheid om gratis je lichamelijke conditie te laten meten. 

De reanimatie-estafette vindt plaats van 9:00 tot 15:15 uur in en rondom Cultureel Centrum ’t Gasthoês en de Mèrthal in Horst. De estafette en de gezondheidsmarkt zijn gratis toegankelijk voor iedereen.