Limburgse kampioenen bij Hosema

Sevenum Sport 28 maart 2023

Afgelopen weekend, 25 en 26 maart vonden de Limburgse kampioenschappen turnen in Echt plaats. Ook turnvereniging Hosema uit Sevenum mocht acte de présence geven. Op het programma stonden de Individuele Meerkamp finales, op alle 4 de onderdelen: Brug, Balk, Vloer en Sprong en daarnaast de team finales.

Op de zaterdag bij de individuele Meerkamp finale bemachtigede Hosema bij ieder niveau een podium plek.

Limburgs kampioenen

De goede voorbereiding en vele nieuwe onderdelen werden beloond. De dames lieten aan het publiek mooie oefeningen zien. Bij de Jeugd div 3 ging na een spannende wedstrijd waarin de uitslagen dicht bij elkaar lagen Aniek Clabbers uit Meerlo er met een gedeelde eerste plaats vandoor en dus Limburgs Kampioen. Op de andere baan Junior div 5 behaalde Jasmin Verkade uit Grubbenvorst een mooie tweede plek. Fiona Degan werd negentiende.

In de tweede wedstrijd bij Jeugd div 4 behaalde Amber Steeghs uit Sevenum een bronzen medaille en Sofie Trienekens een zesde plek. De derde wedstrijd bij Junior div 4 maar liefst 2 turnsters van Hosema op het podium: tweede plaats voor Saskia Minten uit Horst en een derde plaats voor Jill Drissen uit Sevenum. De zesdee plek was voor Lara Cuppen uit America. Op de andere baan in Jeugd div 5 werd Limburgs Kampioen Kelsey Philipsen uit Sevenum. Een dertiende plek voor Jans van Kempen, veertiende Suus Nellen, vijftiende Rosalie Minten, zestiende Lissa Verberk, zeventiende Diewertje Wedemeijer, achtiende Suze Angenheister en Tess Vossen werd negentiende.

In de vierde en laatste wedstrijd van deze dag turnde in Senior div 5 Nine Tissen uit Broekhuizen een super stabiele wedstrijd die werd beloont met de eerste plek, en daarmee de derde Limburgse kampioen voor Hosema.

Zondag

Op zondag vonden zowel de individuele meerkamp wedstrijden plaats alsook de teamfinales. De eerste wedstrijd waren de dames van de  middenbouw N5 aan de beurt om hun meerkamp te turnen. Een bronzen medaille ging naar Robin Verberk uit Sevenum, een twalfde plek was voor Fenna Smedts en vijftiende werd Fajah Christaans. Milou Heldens (6e), Sofie Munten (10e) en Jans Trienekens (15e) turnden in de tweede wedstrijd.

In de laatste wedstrijd was er een mooie derde plek voor Jolien Hagenaar uit Sevenum en een 22e plaats voor Robien Buijsen. Op de andere baan mochten de teams tegen elkaar strijden. Per team tellen de 3 beste scores. Een vierde plekwas er voor Kelsey, Dieuwertje, Lissa, Suze die samen met  twee dames van Hercules Reuver een team vormen. Een zilveren medaille voor Supplement E: Nine, Saskia, Lara, Jill, Ireneé en Aniek.