camerastock

Lokale omroep Horst wordt weer vrijwilligersorganisatie

Horst Algemeen 1 maart 2022

Omroep Horst aan de Maas wordt weer een volledig op vrijwilligers draaiende organisatie. Het in 2019 onder het bestuur van voorganger Omroep Reindonk gemaakte businessplan is te ambitieus gebleken, de coronacrisis deed de rest.

Directeur Evert Cuijpers legt per 1 januari 2021 zijn functie neer. De Raad van Toezicht blijft nog aan om de overgang naar een vrijwilligersomroep realiseren. Medewerkers, vrijwilligers en de gemeente zijn door de Raad van Toezicht geïnformeerd. De tijdelijke arbeidsovereenkomsten van de journalistieke medewerkers worden niet meer verlengd.

Erfenis

"Het afgelopen jaar zijn we van de ene in de andere crisis gerold," schetst Leon Litjens, voorzitter van de Raad van Toezicht. "De erfenis van Omroep Reindonk viel tegen, het businessplan bleek te optimistisch en niet realistisch, samenwerking met andere nieuwpartners op korte termijn onhaalbaar en door de coronacrisis kelderden de reclame-inkomsten en kon de organisatie nauwelijks normaal functioneren. Kortom, er is geen duurzaam perspectief om de gewenste kwaliteitsafspraken met de gemeente te borgen."

Raad van Toezicht

Dankzij steun van de gemeente zijn er nog financiële middelen voor het eerste halfjaar van 2021. In die periode moet de overgang naar een
vrijwilligersomroep worden afgerond. Zodra de lopende zaken zijn afgewikkeld, legt ook de huidige Raad van Toezicht haar taken neer.

Gasthoês

De gemeente gaat bekijken of samenwerking met andere nieuwspartners Omroep Horst aan de Maas soelaas kan bieden. Of de verhuizing naar 't Gasthoês komend voorjaar doorgaat, is onbekend.