arbeidsmigranten werken landbouw

Manifest over arbeidsmigratie

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Politiek 24 oktober 2023

Op zaterdag 28 oktober om 11.30 uur ondertekenen verschillende fracties van de GroenLinks- en PvdA -afdelingen in (Noord-)Limburg en de provinciale fracties van deze partijen het manifest ‘Grip op arbeidsmigratie, samen kan het!’. In dit manifest staat een eerlijke arbeidsmarkt centraal. 

Mariëtte Patijn is hierbij aanwezig. Zij was onder andere cao-onderhandelaar bij de FNV. Op dit moment staat ze op nummer 6 namens GroenLinks-PvdA voor de Tweede Kamerverkiezingen. 

Zes uitgangspunten

In het manifest staan zes uitganspunten centraal, namelijk gelijk werk, gelijk loon en gelijke loonkosten, lokale economie, misbruik, arbeidsmigratie, wonen en leefbaarheid. 

Patijn maakt een tour door Noord-Limburg. Naast het tekenen van het manifest gaat zij in Horst aan de Maas in gesprek met omwonenden van huisvestingslocaties van arbeidsmigranten. Met hen bespreekt ze hun ervaringen en zorgen. Vervolgens reist ze door naar Venlo om daar gesprekken te voeren over goed werkgeverschap en bestaanszekerheid.