Marion Vervoort schrijft lied om aandacht te vragen voor passend onderwijs

Horst Algemeen Cultuur 17 mei 2024

Zangeres Marion Vervoort wil met een persoonlijk lied meer bewustwording creëren voor de zoektocht van ouders naar passend onderwijs. De zangers uit Horst weet uit eigen ervaring hoe het is als je kind in een leeromgeving zit, waarbij het niet past. Vanwege gebrek aan passend onderwijs, kwam haar zoon vijf jaar geleden een periode thuis te zitten van school. 

“Het was een tijd waarin ik een andere kijk kreeg op onderwijs en het ouderschap. Op dit moment kijk ik er met dankbaarheid op terug, maar destijds een lastige periode.” vertelt Marion. 

'Zie mij Fietsen' 

In die periode schreef Marion het lied ‘Zie mij Fietsen’ met de fiets als metafoor en rode draad om haar boodschap helder te maken. “Als ouder laat je je kind voorop die fiets zoveel mogelijk van de wereld zien, daarna leert het kind zelf fietsen en vaart het zijn eigen koers. Mijn zoon zat in zijn eerste schooljaren helaas snel weer achterop de fiets. Hoe minder hij zichzelf kon zijn, hoe langer de weg was dat hij weer bij zichzelf terug kon komen.” vertelt Marion. Ze benadrukt daarbij dat de kracht van een leerkracht ligt in het écht kunnen zien en begrijpen. “Een onderwijsprofessional kan heel veel weten over een kind, maar er niets van begrijpen. Gelukkig hadden wij als ouders het geluk dat we de juiste mensen op het juiste moment zijn tegengekomen.” 

Impact

Marion, nu werkzaam als leerkracht op De Driehoek in Griendtsveen, werd laatst gevraagd om haar lied te spelen op een conferentie over thuiszitters in Venray. "Het optreden raakte het publiek diep. Ik had niet verwacht dat het zo’n impact zou hebben." zegt Marion. De overweldigende reacties om het lied terug te willen luisteren, motiveert haar om een professionele opname en een animatieclip te maken. 

Crowfundingactie

Marion wil met een Crowdfundingactie 2.000 euro inzamelen voor haar missie om de impact van de boodschap van het lied te vergroten. De crowdfunding loopt tot 26 juni, de veertiende verjaardag van haar zoon, die overigens nu op Buurtcollege Agora Maas en Peel prima op zijn plek zit. Ze wil ook onderwijs- en zorginstellingen of andere betrokkenen benaderen om mee te helpen in haar missie. 

Voor meer informatie en doneren, kun je terecht op de website van Geef.nl en te zoeken naar Marion Vervoort of klikken op: Steun Lied en animatievideo over de zoektocht binnen onderwijs. Kom in actie en doneer online • Geef.nl

Heb je vragen rondom dit persbericht, staat Marion Vervoort open voor contact.

Marion Vervoort