Marion Vervoort sluit tour af in Schouwburg Venray

Horst America Cultuur 28 november 2023

Dit jaar is er nog een laatste kans om live geraakt te worden door de nummers van Marion Vervoort’s debuut-album ‘Nachtvogel’. Op 1 december treedt de uit America afkomstige zangeres en liedschrijver op in de schouwburg in Venray. 

Juffrouw Marion

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en dat is zeker het geval bij Marion Vervoort. Ze verkoos op jonge leeftijd de PABO voor het conservatorium. In Horst aan de Maas kennen de meeste haar als juffrouw Marion. Langzamerhand komt daar verandering in. Ze besloot het roer om te gooien en vol te gaan voor haar eigen muziek. Niet langer staat ze tussen een groep kinderen in een klaslokaal, maar waagt ze zich aan een theaterzaal vol publiek. 

Nieuwe paden

Marion’s gezongen dialectteksten vertalen op een gevoelige manier precies datgene wat je zelf zou kunnen voelen. Pianist en componist Egbert Derix, versterkt die emoties op onnavolgbare wijze met pianoklanken. Op 1 december geeft bassist Norbert Leurs uit Venray daar met zijn verfijnde ritmes nog extra nuances aan. Beide musici hebben ieder voor zich hun sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend, en zullen met ‘Nachtvogel’ nieuwe paden betreden. 

Muzikale ervaring

Egbert Derix had een belangrijke rol bij de totstandkoming van ‘Nachtvogel’. Zijn ervaring in de professionele muziekwereld neemt hij mee. Nu staan Marion, Egbert en Norbert met elkaar garant voor een indrukwekkende muzikale ervaring. In Venray zal die combinatie van zang, piano en bas daarom zeer de moeite van het meemaken waard zijn. Kaarten zijn nog te verkrijgen via de website van Schouwburg Venray.