Mart Janssen wint kunstwerk tijdens Atelierroute

Horst Cultuur 7 september 2023

Op dinsdag 5 september werd een  kunstwerk overhandigd aan winnaar Mart Janssen uit Horst. Hij ontving een prachtige foto die werd gemaakt door fotografe Ingrid Janssen uit Horst.

Ingrid is lid van Zeen, de vereniging voor kunst- en cultuur in de gemeente Horst aan de Maas: www.zeen.online.nl. Aan de atelierroute was een actie verbonden waarmee bezoekers een kunstwerk konden winnen. Deze werken waren beschikbaar gesteld door deelnemende kunstenaars. Bij elk atelier ontvingen bezoekers een stempel in hun stempelkaart. Uit de volle kaarten werd een winnaar getrokken die een keuze mocht maken uit maar liefst 10 mooie werken.  

Afgelopen 10 en 11 juni juli hebben 15 kunstenaars - allen lid van Zeen - verspreid over de hele gemeente -  hun atelier opengesteld om belangstellenden kennis te laten maken met hun werk. De kunstenaars hebben hun werk getoond en hebben verteld over hun inspiratiebronnen, over de achtergronden van hun werk en de wijze waarop het werk tot stand komt. Vele bezoekers wisten de weg te vinden (ondanks de warmte) en namen de moeite zich te verwonderen en met de kunstenaars in gesprek te gaan.

Aan de slag

Op meerdere locaties konden bezoekers zelf aan de slag. Met name voor scholieren in het Voortgezet Onderwijs waren er mogelijkheden deel te nemen aan verschillende activiteiten in verschillende kunstdisciplines. De samenwerking met Yuverta en het Dendroncollege bood mogelijkheden jonge deelnemers te motiveren om mee te doen.

Zeen kijkt tevreden terug op een goed bezochte atelierroute en op veel deelnemers aan de activiteiten.