Meerdere bekeuringen bij grote verkeerscontrole in Horst

Horst 112 19 mei 2023

De afgelopen tijd hebben er op de Tienrayseweg tussen Horst en Tienray verschillende ernstige verkeersongevallen plaatsgevonden. Bij enkele aanrijdingen was er sprake van het vermoeden van alcohol en/of drugsgebruik. Reden genoeg voor de politie om specifiek op deze lokatie een verkeerscontrole te houden. Er zijn hierbij verschillende bekeuringen uitgeschreven. 

De controle vrijdagmiddag  werd georganiseerd in samenwerking met Team Verkeer en studenten van de Politieacademie en vond plaats op de parkeerplaats bij de Kasteelse Bossen. 

Gecontroleerd

Er werd gecontroleerd op onder andere  verdovende middelen, alcoholgebruik, autopapieren en overige zaken zoals technische staat van auto, maar ook op het dragen van de gordel, niet-handsfree bellen, geen richting aangeven, etc. Zowel opvallende als onopvallende eenheden haalden weggebruikers van de weg en stuurden die naar de controleplaats. 

Bekeuringen

Er werden tientallen bestuurders gecontroleerd op alcohol- en drugsgebruik. Gelukkig bleek er niemand onder invloed te zijn. Wel werden op en rond de Tienrayseweg de volgende bekeuringen uitgeschreven:
1x defecte verlichting 
2x niet dragen autogordel
1x niet tonen rijbewijs 
2x snelheid 
1x kenteken niet goed zichtbaar 
1x fout parkeren 
1x mobiele telefoon vasthouden 
2x (herhaaldelijk) geen richting aangeven 
1x drugs in beslag genomen