Meesterbloemiste Lily Beelen wint brons in Hongarije

Horst Algemeen 22 augustus 2023

Lily Beelen van Just Lily uit Horst is helemaal blij. Ze heeft afgelopen weekend op de II. Botanica Cup – 2023 International Florist Championship in Hongarije brons gewonnen. 


De bloemist kreeg een paar maanden terug tijdens een leuke uitdaging in Leverano Italië een uitnodiging van een Hongaarse (bloemen) delegatie. Ze mocht op 17 augustus tot 20 augustus naar Debrecen in Hongarije komen voor de II. Botanica Cup – 2023 International Florist Championship.

Botanica Cup

‘’Ze vieren daar van 14 tot 20 augustus ‘Debrecen Karnival’, een week vol bloemen, muziek en dans, en als afsluiter een parade op zondag'' verteld Lily. ''Prachtige praalwagens vol gestoken met bloemen afgewisseld met schitterende dansgroepen die op een thema spectaculaire dansen vertoonde. Onderdeel van deze week is de II. Botanica Cup."

Categorie Senior

‘’Ik deed mee in de categorie Senior. Er waren 3 Semi Suprise tasks, dat houdt in dat ik wel de titels van tevoren wist. Je kunt het een beetje vergelijken met een mysterybox, dus je weet niet wat voor ondergronden, materialen en wat voor bloemen er komen. We kregen 10 minuten tijd om in de Flower Market te shoppen en met die bloemen moest je de arrangementen maken.”

Gereedschap

Lily: “Door hun goed uitgewerkte concept van gebundelde bossen bloemen in de emmers verliep alles heel vlot en soepel. Je moest alles wat uitgezocht was verwerken, dus weglaten mocht niet. Reden te meer om in de voorbereidingstijd van een uur goed na te denken bij het ontwerp. Eigen gereedschap moest je zelf meenemen dus ook boormachines, verlengkabels, lijmpistolen, enz. Uiteindelijk had ik wel voor zo’n 18 kg aan gereedschap bij me.”

Opdracht

Opdracht 1 was een ‘Indian Summer’, een plantenarrangement wat drie maanden houdbaar moet zijn, opdracht 2 ‘My Selfie spot for the Debrecen Karnival’, en opdracht 3 ‘Happy & Boho Style’ een  hand gebonden boeket voor een 30 jaar getrouwde vrouw.

30-jarige huwelijk

“Toevallig waren mijn man Peter en ik afgelopen zondag 30 jaar getrouwd. In Italië had ik het erover gehad niet te komen vanwege deze feestdag. Echter werd Peter uitgenodigd en kon hij het festival ook bijwonen en mij natuurlijk steunen. Ons 30-jarige huwelijk was daarmee inspiratie voor de derde opdracht.”

Brons

Maar kers op de taart was natuurlijk de uitslag. ‘’Voor het boeket had ik een tweede plaats behaald, zilver dus,  en voor de Selfie spot de 3e plaats. Over het geheel kon ik dus brons mee naar huis nemen. Helemaal happy wat een belevenis.”