Melderse Top 500: Melderslo maakt zich op voor muzikaal weekend

Melderslo Algemeen 14 december 2023

Komend weekend vindt de tweede editie van de Melderse Top 500 plaats. Het hele weekend staat Café ’t Tunneke in Melderslo in het teken van de 500 beste nummers ooit gemaakt volgens de dorpelingen. De kroeg is zowel overdag als in de nacht geopend en de Muziekbazen maken non-stop radio met deze Melderslose ‘lijst der lijsten’. Daarbij wordt er ook nog geld ingezameld voor een goed doel: Noa Boave. 

Fanatieke muziekliefhebber

De Melderse Top 500 is een initiatief van een aantal fanatieke muziekliefhebbers, die een Melderslose variant wilden maken van het glazen huis van 3FM Serious Request en de Top 2000 van NPO Radio 2. “In 2021 zijn we begonnen met de voorbereidingen voor de eerste editie, die vanwege corona helaas met een jaar uitgesteld moest worden”, vertelt ‘muziekbaas’ Paul Vullings, een van de initiatiefnemers. De organisatie startte de werkzaamheden een jaar later vol goede moed weer op en in december 2022 was de eerste editie van de Melderse Top 500 een feit. “Vrij last minute werd toen besloten een goed doel te koppelen aan het evenement, al bleef de muziek voor ons wel vooropstaan.” Toen bleek dat de bezoekers van de Top 500 zonder enig aandringen gul gaven voor een duofiets voor stichting Welzijn Melderslo, werd besloten om ook voor de tweede editie een goed doel te kiezen. Dat werd ‘Noa boave’.

Noa Boave 

Inmiddels hebben de inwoners van Melderslo alweer kunnen stemmen op hun favoriete nummers en staat de tweede editie voor de deur. Het goede doel van dit jaar? Noa Boave. “Een doel met een wat zwaardere lading dan de duofiets van vorig jaar”, aldus Vullings. “Noa Boave is in het leven geroepen door een groep Melderslose enthousiastelingen die mee gaat doen aan de Alpe d’HuZes: het jaarlijkse fiets- en loopevenement ten behoeve van KWF Kankerbestrijding. Deze groep is fanatiek aan de slag gegaan met het organiseren van activiteiten en binnenhalen van goederen en diensten voor een dienstenveiling. Alles om zoveel mogelijk geld op te halen.” De samenwerking tussen de enthousiaste groep muziekbazen en een fanatiek team dat zich inzet voor het goede doel, is een gouden combinatie, denkt Vullings. “Die combi staat garant voor weer een prachtige editie van de Melderse Top 500.”

‘Bazenbonanza’s’ 

De Melderse Top 500 vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 17 december. Op vrijdagavond om 20.00 uur worden de dj’s ‘opgesloten’ in het glazen huis in Café ’t Tunneke en zal het eerste nummer van de top 500 worden gedraaid. Het café is tot en met zondagmiddag dag en nacht geopend voor publiek. Behalve de lijst, zijn er tijdens het weekend een aantal muzikale intermezzo’s van een uur. Tijdens deze ‘bazenbonanza’s’ kan het publiek plaatjes aanvragen in ruil voor een donatie. 

Zondag, aan het einde van de middag, wordt bekendgemaakt wat het beste liedje ooit gemaakt is volgens Melderslo. Ook zal dan de cheque met het ingezamelde bedrag dan worden overhandigd aan het Noa Boave-team.