Melderslose starten nieuw initiatief voor gelegenheidskoor rond kerst

Melderslo Cultuur 18 mei 2024

Na bijna 40 jaar lid te zijn geweest van Vocalgroup Cantarello in Melderslo, welke 2 jaar geleden, noodgedwongen moest stoppen, hebben twee (oud-)leden achter de schermen hard gewerkt aan een nieuw initiatief. Een projectkoor voor Kerst: “Christmas Fever”

In december deed het tweetal een oproep op Facebook.

Tientallen reacties

Het bericht werd maar liefst 27 keer gedeeld en er kwamen tientallen reacties binnen via diverse kanalen. “Inmiddels zijn we een paar maanden verder en zijn de papieren voor de Kamer van Koophandel bijna rond”, schrijft Esther van der Vight, één van de initiatiefneemsters, “En het aanmeldformulier, onder andere via Facebook is de lucht in gegaan."  

Na de zomervakantie in ongeveer 12 repetities wordt er toegewerkt naar 3 à 4 informele optredens bij diverse kerstevenementen om samen lekker te zingen en de kerstsfeer over te brengen. En op 24 december? Dan ben je klaar en wordt de groep voor dat jaar weer ontbonden!

Iedere zangeres is welkom of je nu geschoold bent of niet. Voor mannen is er dit jaar nog even geen ruimte. “We willen het, in ieder geval voor dit jaar, laagdrempelig houden, dus niet te veel meerstemmig. Met mannen erbij wordt dat lastiger”, zegt Marian Beerkens, de andere initiatiefneemster. “Echter in overleg met de dirigente Tina Brouwers zal voor volgend jaar zeker naar de optie gekeken worden of er mannelijke stemmen toegevoegd kunnen worden; dat zal immers erg mooi klinken!”

Repetities

De kosten om deel te nemen zullen maximaal € 50,00 bedragen, afhankelijk van het aantal deelnemers en er zal op woensdagavond gerepeteerd gaan worden op een locatie in Melderslo of Horst. Aanmelden voor het projectkoor kan via https://forms.gle/2KD5GVVVMEuwjGsT9