Met de bus naar Paul Verhaegh's oude club Augsburg

Kronenberg Sport 7 maart 2024

Zaterdag 4 mei staat er een prachtig affiche op het programma in de Duitse Bundesliga: Borussia Dortmund – FC Augsburg. Er wordt vanuit de kantine van SV Kronenberg een busreis naar deze mooie wedstrijd georganiseerd. 

Er zal worden plaatsgenomen in het uitvak (met uitzicht op Die Gelbe Wand) om Paul Verhaegh's oude club naar de drie punten te schreeuwen.

Verhaegh's succes

In 2014 zijn een aantal voetballiefhebbers van SV Kronenberg gestart met het organiseren van voetbaltrips naar de Bundesliga. Dit alles naar aanleiding van het bijzondere succes van dorpsgenoot Paul Verhaegh in de Bundesliga en in het Nederlands elftal. Er is destijds onder veel belangstelling een Niederländiesche fanclub bij FC Augsburg opgericht. Er zijn onder andere wedstrijden bezocht in de stadions van Borussia Dortmund, VfL Wolfsburg, Schalke 04, FC Augsburg en Borussia Mönchengladbach.  

Voetbaltrips

Het plannen van de trips is afhankelijk van het wedstrijdschema van de clubs in Noordrhein-Westfalen en van FC Augsburg of VfL Wolfsburg. De inschrijvingen dienen 6 weken voor de wedstrijd binnen te zijn. Kinderen van 14 jaar of jonger kunnen alleen onder toezicht meegaan.  

Borussia Dortmund – FC Augsburg

De kantine op Sportpark De Heesbergen zal zaterdag 4 mei vanaf 10:30 uur open zijn voor een kop koffie, waarna de bus om 11:15 uur richting het Signal Iduna Park vertrekt.

Aanmelden is mogelijk via https://bundesligafans.nl/nl/INSCHRIJVEN/. Datum en tijd zijn onder voorbehoud van definitieve wedstrijd planning van de Duitse voetbalbond.