Meterik start na winterstop met verdiende overwinning op Kronenberg

Kronenberg Meterik Sport 29 januari 2024

Zondag speelde RKSV Meterik de uitwedstrijd tegen Kronenberg. Meterik was met name in de eerste helft de bovenliggende partij en leek direct na rust een onbedreigde overwinning te behalen. Kronenberg maakte echter gebruik van de afnemende dadendrang van de groen-witte, vocht zich terug in de wedstrijd en rook zelfs nog even aan de gelijkmaker. Maar uiteindelijk won Meterik toch zeer verdiend met 2-4.

In de beginfase was het een rommelige wedstrijd met veel balverlies aan beide zijden. Maar na een kwartier scoorde Meterik uit de eerste goede aanval de 1-0. Guus Willemssen stuurde Giel Vullings prima de diepte in en zijn gave voorzet werd door Bjorn Cuppen binnen geschoten. Piet Steeghs kwam vervolgens tweemaal in kansrijke positie, maar zijn eerste schot ging  via de hand van de keeper over de goal en vervolgens schoot hij voorlangs.

Guus Willemssen, die deze winter  na een langjarig uitstapje bij VVV,  weer terugkeerde op het oude nest, bracht rust in het Meteriks spel en stond aan de basis van diverse gevaarlijke aanvallen. Hij stuurde onder andere Giel Vullings tweemaal de diepte in; uit de eerste kans die daardoor ontstond schoot Vullings voorlangs, bij de tweede diepe bal slalomde hij door de verdediging en werd uiteindelijk binnen de zestien onderuit gehaald. De scheids wees resoluut naar de stip. Piet Steeghs schoot de 0-2  overtuigend binnen. Behalve een kleine kans in de beginfase kon Kronenberg hier weinig tegenover stellen.

Tweede helft

Na de thee misten de meeste toeschouwers de 0-3. Vanaf de aftrap stuurde Bart Houben Piet Steeghs de diepte in, die bracht Guus Willemssen in stelling en deze bekroonde een prima debuut met het scoren van de 0-3. De wedstrijd leek beslist en de groen-witte leken alles onder controle te hebben. Er sloop echter gemakzucht in het spel. Kronenberg bleef knokken voor een beter resultaat en Bas Janssen profiteerde daar dankbaar van en scoorde, uit hun eerste echt gevaarlijke aanval de 1-3.

Er slopen steeds meer slordigheden in het Meterikse combinatiespel en aanvallend kon Meterik daardoor niet profiteren van de geboden ruimte. Kronenberg schakelde nog een tandje bij en Roy Theeuwen scoorde de 2-3. De oranje mannen kregen zelfs nog een kans op de gelijkmaker maar Meterik keeper Luuk Haenen blokkeerde een inzet van een doorgebroken speler. In de slotfase omzeilde Brent la Crois de buitenspelval  en scoorde door de benen van de keeper de verlossende en allesbeslissende 2-4.