Meterik wint moeizaam de derby tegen Broekhuizenvorst

Broekhuizenvorst Meterik Sport 6 februari 2023

Op zondag 5 februari speelde Meterik de uitwedstrijd tegen SVEB. In een matige wedstrijd waren de bezoekers de bovenliggende partij en wonnen verdiend met 1-0.

Vanaf de aftrap trok Meterik het initiatief naar zich toe  en zorgde ervoor dat gelegenheidskeeper Coen van Rens maar weinig in actie hoefde te komen.

Genoeg kansen

Meterik creƫerde genoeg mogelijkheden om de score te openen, maar het vizier stond niet op scherp. Rens Aerts schoot rakelings naast, Dirk van Rengs was drie keer koppend gevaarlijk en een keer keerde keeper zijn schot. Op slag van rust scheerde een pegel vanaf 20 meter van Jordi van Rens de bovenkant lat.

In tegenstelling tot de vier voorgaande wedstrijden hield Meterik in de tweede helft nu wel het initiatief. Bjorn Cuppen speelde een uitstekende wedstrijd en was gedurende 90 minuten een voorbeeld voor zijn teamgenoten. Van Rengs was ook in de tweede helft de gevaarlijkste aanvaller. Eerst kopte hij een voorzet van Giel Vullings nog naast, maar even later bracht Vullings Van Rengs weer in stelling en ditmaal schoot hij de zeer verdiende 0-1 binnen.

Dit bracht niet de nodige rust bij Meterik. Het spelbeeld werd  zijde steeds rommeliger maar SVEB kon geen vuist maken. Bij de  groen-witte supporters groeide de overtuiging dat alleen een gelukkige (kluts-)bal SVEB nog een gelijkspel en het eerste punt in deze competitie op kon leveren. En dat gebeurde ook bijna: gelukkig voor Meterik ging een klutsbal langs de goede kant van de paal en miste SVEB, na een verdedigingsfout en daarop volgende overtreding,  de toegekende strafschop.