Meterikse zamelt kledingpakketten en kinderwagens in voor kinderen op de vlucht

Meterik Algemeen 29 maart 2024

Ankie Gooren uit Meterik heeft een hartverwarmende inzamelingsactie opgezet om kinderen op de vlucht te ondersteunen. In samenwerking met Because We Carry verzamelt ze kinderkledingpakketten en kinderwagens voor de kleintjes in vluchtelingenkampen rondom Athene en op Lesbos. 

Hierbij doet ze een beroep op de lokale gemeenschap. 

Inzameling

Elke moeder wil het beste voor haar kind. In een vluchtelingenkamp is dat onmogelijk. Daarom helpt Because We Carry moeders op de vlucht. Er is zoveel nodig voor de kleintjes in de kampen rondom Athene en op Lesbos. Daarom zamelt de Meterikse kinderkledingpakketten en kinderwagens in. 

Ze roept mensen op om met elkaar kledingpakketten te maken voor kinderen op de vlucht. "Open de deuren van de kast van je kind(eren) en maak aan de hand van het lijstje een pakket. Je kunt natuurlijk ook alle items van een pakket bij elkaar sprokkelen als je geen ouder of verzorger bent. Iedereen kan immers helpen. Je maakt een pakket op maat voor een meid, jongen of een gender neutraal setje. Doet er een stevige strik om met een goed leesbaar kaartje met daarop de leeftijd/geslacht voor wie het bedoeld is".

De pakketten mogen tot en met 11 april ingeleverd worden op Crommentuijnstraat 13 in Meterik. Dit kan 24/7. "Is er niemand thuis dan mag je het pakket in de bak onder de carport leggen", aldus Gooren.

Richtlijnen

De richtlijnen voor de pakketten zijn duidelijk: ze moeten schoon en compleet zijn, zonder gaten of vlekken, en de items moeten qua maat bij elkaar passen. Daarnaast moet er een stevig kaartje aan het pakket hangen met daarop duidelijk de leeftijd en het geslacht van de ontvanger.

Voor degenen die willen bijdragen met een kinderwagen of buggy gelden specifieke voorwaarden: de wagen moet in goede staat verkeren, compleet zijn en soepel rijden. Maxicosi’s worden niet ingezameld, maar duowagens zijn welkom.