Midsummerpop Meerlo schittert in expositie Feest! Limburgs Museum

Meerlo Cultuur 31 december 2023

In het Limburgs Museum in Venlo is sinds kort een speciaal  ingerichte expositie met als thema: Feest! In onze provincie barst het van het feestgedruis van Vastenavond en schuttersfeesten tot en met de Ramadanfeesten. Het gaat ook over geboorte- en communiefeesten. En is ook veel te zien over de culturele- en muziekfestivals. 

Naast Pinkpop wordt in deze expositie ruim aandacht geschonken aan het Midsummer Pop festival dat in de jaren 1971 tot en met 1975 plaatsvond in Meerlo. 

Midsummer pop festival

Op een groot scherm worden fragmenten getoond van o.a. de folklorefeesten van Brunssum en van het Meerlose Midsummer-pop-festival. Op een speciale display kan een hele documentaire gevolgd worden die L1 TV heeft gemaakt over het Midsummer-pop-festival met onder meer interviews met twee van de toenmalige organistoren Karl Dittrich en RenĂ© Poels. Ze vertellen over het festival, de opbouw, de groepen en de vele vrijwilligers die toen werden ingezet. 

In deze documentaire komt ook de onlangs overleden L1-radiomaker Hans op de Coul aan het woord. Hij was destijds jeugdwerker in de regio Venray en vertelt dat de Meerlose jeugd destijds flink aan de weg timmerde en hoe ze op een slimme wijze de ouderen achter zich kregen.