Miniconcert & boekpresentatie van oud-Meterikse Desray (2 Brothers on the 4th Floor)

Horst Meterik Cultuur 5 december 2023

Zangeres Desiree Manders, ofwel Desray, komt naar Horst toe en presenteert haar boek Dreams To Survive. De oorspronkelijk Meterikse kennen we van de Soundmixshow en 2 Brothers on the 4th Floor.

De zangeres stroomde in op de Mavo in Horst. Ondanks haar bescheiden opstelling werden haar zangtalenten hier al snel opgemerkt. Ze werkte er ook hard voor. Ze was lid van het jeugdkoor, zanglessen werden gevolgd, en op vele lokale talentenjachten stond ze haar mannetje. Op de niet muzikale momenten kon je haar vinden in de plaatselijke bibliotheek.  

Soundmixshow

Het kon niet uitblijven. Ze stond bij Henny Huisman in de vertolking van Anita Meijer in de populaire Soundmixshow. Een nieuwe wereld ging open. Enthousiast werd er een fanclub voor Manders opgericht, welke garant stond voor steeds drukbezochte fanclubavonden. Ze maakte een grote stap voorwaarts toen ze de zangeres werd van het Blerickse orkest de Happy Sound Selection. En de orkestbanden werden ingeruild voor een live band. De opmaat naar een professioneel muzikantenbestaan was ingezet.

Het boek ‘Dreams to Survive’

Na een bijzondere periode waarin ze borstkanker moest overwinnen, is de officieel Meterikse helemaal terug. In 2022 schreef ze zelfs de finale van het muzikale NPO1 programma Amazing Grace op haar naam. Met levenslust en dankbaarheid voor het leven werkte ze in deze fase aan haar eerste soloalbum Dreams Of Magic, dat als een rode draad door het boek loopt.

Dreams To Survive het boek laat zien hoe persoonlijke groei en levenszin ontstaan door het volgen van je hart en het ontdekken van je ware zelf. Het herinnert je eraan dat het leven vol magie zit en dat je regisseur kunt zijn van je eigen reis.

Leading lady van de 90’s

Dreams To Survive het boek is het resultaat van een boodschap waar ze in haar grootste hit al meer dan 25 jaar over zingt. In het boek beschrijft Desray hoe ze vanuit haar jeugd op het Limburgse platteland, met de liefdevolle lessen van haar ouders als bagage, naar de Aalsmeerse Soundmixshow en het Hilversums conservatorium trok om vervolgens de wereld van de showbizz te veroveren. Een weg die ging langs persoonlijke hoogte- en dieptepunten maar die door het luisteren naar haar hart en het durven maken van moeilijke keuzes uiteindelijk heeft geleid tot een inspirerend levensverhaal. Onvergetelijke herinneringen, grappige anekdotes en inspirerende verhalen tekenen het leven achter de schermen op van een artiest die als Leading lady van de 90’s tot op de dag van vandaag nog elk weekend mensen in beweging brengt, inspireert en tot elkaar laat komen. 

Een aantal van die verhalen ga je alvast horen tijdens haar live boekpresentatie op 16 december in 't Gasthoês in Horst.

Miniconcert, boekpresentatie & signeersessie

De boekpresentatie wordt ondersteund door een miniconcert met vertrouwde muziek uit de 90’s en nieuwe muziek van haar soloalbum, gevolgd door een aansluitende signeersessie voor het boek en/of album.

Kaarten zijn te verkrijgen via de website van 't Gasthoês.