Wittenhorst 1 wint tegen Minor

Monsterzege Wittenhorst op Nuenen

Horst Sport 3 september 2023

In haar eerste thuiswedstrijd in de vierde divisie heeft Wittenhorst 1 grote indruk gemaakt tegen het Brabantse Nuenen. Na een wervelende fase in de tweede helft liepen de Horstenaren uit naar een 6-0 overwinning.

Vrijwel direct werd duidelijk dat het voetbal vandaag van de oranjehemden moest komen. De thuisploeg nam direct het initiatief in balbezit en domineerde het spelbeeld. De bezoekers loerden op de counter en probeerden op deze manier gevaar te stichting in de Horster defensie.

Kansjes

In de eerste tien minuten creëerde ploeg van trainer Van der Coelen enkele kansjes: een voorzet van Giel Beurskens werd net niet op maat bezorgd en een vrije trap van Joost van Rensch werd ternauwernood tot corner verwerkt. Uit deze hoekschop kwam bijna de voorsprong: een kopbal ging echter nipt over.

Vlak voor het half uur werden de Horstenaren opnieuw gevaarlijk uit een corner. Ook ditmaal werd een kopbal niet in een voorsprong omgezet. Vijf minuten voor rust kwam alsnog de uitgelezen kans om met een voorsprong de catacomben op te zoeken: na een overtreding op Nick Driessen wees de uitstekend leidende scheidsrechter naar de penaltystip. Jeroen Verkennis tekende via de binnenkant van de paal voor de 1-0 ruststand.

Tweede helft

Na rust maakte het uitstekend voetballend Wittenhorst snel een einde aan de Brabantse aspiraties. In minuut 48 stormden Joost van Rensch en Nick Driessen na een uitstekende steekpass van Giel Beurskens alleen op de keeper af. Van Rensch behield het overzicht en legde de bal breed, waarna Driessen de 2-0 kon binnentikken. Tien minuten later volgde de tweede strafschop van de dag en ook deze kans liet Verkennis niet onbenut: 3-0.

Daarna ging het snel: drie minuten na het derde doelpunt legde Joost van Rensch de bal breed op spits Verkennis, die van dichtbij zijn hattrick completeerde. Amper een minuut later beloonde Van Rensch een uitstekende wedstrijd met de vijfde goal van de middag. Hoewel zijn naam niet wordt vermeld op voetbal.nl, was het toch écht Joost die de vijfde treffer van de dag noteerde.

Slotakkoord

Het slotakkoord kwam op naam van de teruggekeerde Luc van Kuijck. Na een handsbal verdiende Wittenhorst haar derde strafschop van de dag, welke door de pijlsnelle aanvaller werd gepromoveerd tot de 6-0.

Een frivool spelend Wittenhorst kreeg vervolgens nog enkele kansen om de voorsprong nóg verder uit te breiden, maar stelde zich tevreden met zes treffers. Een zorgeloze middag op sportpark Ter Horst betekent voorlopig een keurige derde plek in de vierde divisie.

Bron: RKSV Wittenhorst