Muzikale duizendpoot Nard Reijnders ontvangt Cultuurprijs 2023

Horst Broekhuizenvorst Cultuur 26 november 2023

Zondagmiddag is de tiende Cultuurprijs van de gemeente Horst aan de Maas uitgereikt aan muzikale duizendpoot Nard Reijnders uit Broekhuizenvorst. Wethouder Elbert Joosten overhandigde de prijs ‘Hart voor Cultuur’, tijdens het gratis cultuurfestival OP 2023 in het Gasthoes te Horst. 

Met het uitreiken van de prijs vraagt de jury brede aandacht voor mensen of gezelschappen die op een inspirerende manier met cultuur bezig zijn. 

Nachtvlinder

Nard brengt 'Klassiek op Locatie' op bijzondere plekken in Noord- Limburg. Hij arrangeert en componeert , voor symfonieorkesten, muziekgroepen en koren. Schrijft muziek voor radio, tv, toneel en film. Hij ontpopt zich succesvol. Als een 'nachtvlinder' in muziek en emotie. Waarom woorden? Nard is een symfonie!

Jury

''Nard is een muzikale duizendpoot en werkt, werkte, met tal van nationale en internationale artiesten. We noemen Herman van Veen,  Reinhard Mey,  Rowwen Hèze en  ‘Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben’ Joost Nuissl, waarmee Nard als arrangeur in 1975 een grote hit scoorde. Met dank aan de fanfare en het koor uit zijn geliefde Maasdorp en woonplaats Broekhuizenvorst.  Van hieruit toert, toerde Nard als musicus over de hele wereld. Een ‘tijdreiziger’ in Steyl,  van Broadway New York tot aan Carré Amsterdam", aldus de jury.

Eer

De jury bezingt dan ook zijn gehele oeuvre, als componist, musicus, arrangeur en producent en vindt het een eer om  de Cultuurprijs Horst aan de Maas ' Hart voor Cultuur' aan Nard toe te mogen kennen.

Op het podium ontving Nard Reijnders een giclée-print van een schilderij van Jack Poels. Het schilderij met de titel ‘Hart voor Cultuur’ werd speciaal voor deze prijs vervaardigd.