Nieuw event: ondernemers uit gemeente gaan strijd aan in boksring

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Sport 20 maart 2024

Op 21 maart 2025 vindt er onder de noemer ‘Gladiatoren van Horst aan de Maas’ een nieuw en uniek evenement plaats. Vanaf september 2023 is een enthousiaste groep mensen bezig met de organisatie van een heus boksgala. 

Tijdens het boksgala binden ondernemers uit alle kernen van de gemeente Horst aan de Maas met elkaar de strijd aan om in een professionele boksring en in een sfeervol decor uit te maken wie de bokskampioen van 2025 gaat worden.

Doel van  het evenement

Het boksgala is een evenement dat in het teken staat van elkaar ontmoeten. De boksers ontmoeten elkaar in de ring en de ondernemers ontmoeten elkaar tijdens het evenement, voor en na de wedstrijden. Op die manier ontstaat er een netwerkevenement in een zeer bijzondere ambiance. Naast het elkaar ontmoeten is een ander doel van het boksgala het geld inzamelen voor een goed doel. Met het opzetten van het boksgala zijn de nodige financiële middelen gemoeid. Daar staat tegenover dat de organisatie sponsoren de mogelijkheid biedt om een financiële bijdrage te leveren. Daarnaast staan er rondom de wedstrijdarena ronde tafels en stoelen waar de mensen gedurende het boksgala worden voorzien van het nodige eten en drinken. Deze tafels worden per stuk verkocht, in eerste instantie aan de deelnemers en sponsoren. Indien er nog tafels beschikbaar zijn, zullen deze ook aan anderen geïnteresseerden worden aangeboden. De organisatie hoopt dat er op die manier onder de streep een mooi bedrag over blijft, dat bedrag wordt geschonken aan een goed doel.

Deelnemers

Het boksgala wordt op een professionele manier georganiseerd. Dat wil ook zeggen dat de deelnemers op vakkundige wijze op deze wedstrijd worden voorbereid. Alle deelnemers staan onder begeleiding van boks-professional Willeke Verdellen uit Horst. De deelnemers zullen gedurende een half jaar, door minimaal twee keer in de week te trainen door Willeke, worden klaargestoomd voor het boksgala. Alle ondernemers in Horst aan de Maas kunnen hun interesse voor deelname kenbaar maken bij de organisatie. De organisatie streeft er na om uit alle 16 kernen van de gemeente minimaal één ondernemer te vinden die deel gaat nemen aan het boksgala. Op die manier ontstaat er een mooie strijd, die verdeeld wordt over de hele gemeente Horst aan de Maas. Tijdens het boksgala worden er in totaal 11 wedstrijden gebokst, daardoor is het aantal deelnemers gemaximeerd op 22.  

Equestrian Centre

De organisatie heeft naar de meest geschikte locatie voor het boksgala gezocht, waarbij het een voorwaarde was dat de locatie zich binnen de gemeentegrenzen zou bevinden. Na het afwegen van een aantal mogelijke locaties, is gekozen voor het Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg. Deze locatie beschikte over diverse benodigde voorzieningen waardoor het zowel voor de boksers in de ring alsook voor het aanwezig publiek aan niets zal ontbreken. Daarnaast zijn de mensen van De Peelbergen zeer bereidwillig om mee te denken bij veel organisatorische zaken.        

Ondernemers die nu al interesse hebben in meer informatie over mogelijk deelname kunnen zich melden via de website van de organisatie, www.gladiatorenhorstaandemaas.nl. Op 15 mei vindt er een vrijblijvende informatiebijeenkomst plaats voor ondernemers die interesse hebben om deel te nemen. Binnen afzienbare tijd zullen ook de sponsorpakketten gepresenteerd worden, zodat mensen die een financiële bijdrage willen leveren,  ook van meer informatie worden voorzien. Verdere informatie wordt door de organisatie voornamelijk verspreid via de website en de social media van ‘Gladiatoren Horst aan de Maas’.