Nieuw initiatief 'Sevenum voor elkaar' om samenwerking Sevenummers te stimuleren

Sevenum Algemeen 2 februari 2024

Een aantal inwoners van Sevenum zijn een nieuw initiatief gestart over de vraag hoe de vele kwaliteiten in het dorp vermenigvuldigen kan worden door ze meer met elkaar te delen. Met “Sevenum voor elkaar” wil het initiatief nog meer naar elkaar omkijken en waar nodig een helpende hand bieden. 

De gemeente Horst aan de Maas en Synthese steunen het initiatief.

Rijk gemeenschaps-/verenigingsleven

"We hebben in Sevenum heel veel verenigingen, groepen en activiteiten die actief zijn op diverse gebieden. Het zou al handig zijn als we een goed overzicht van deze rijkdom hebben. We weten het wel ongeveer, maar kennen niet alle groepen die actief zijn en weten ook niet altijd wat hun doel en activiteiten zijn. We willen daarom beginnen met een goede inventarisatie", aldus de initiatiefnemers.

Een volgende stap is dat er bijeenkomsten georganiseerd worden om met elkaar te verbinden wat nog niet verbonden is. "Door elkaar te leren kennen, kunnen we elkaar helpen of aanvullen. Zo kan “Sevenum voor elkaar” groeien tot een geheel dat sterker is dan de som der delen. En daarmee ontdekken we ook wat er nog ontbreekt om het welzijn, of gewoon het goede leven in Sevenum voor iedereen dichterbij te brengen."

Meedoen

De groep is opzoek naar mensen die actief zijn in het dorp Sevenum en een overlap zien met andere verenigingen of clubs. Aanmelden kan via sevenumvoorelkaar@gmail.com.