Nieuwbouw van Dichterbij in volle gang: eerste bewoners verhuizen in 2025

Horst Economie 27 december 2023

De nieuwbouw van Dichterbij op het voormalige Mikado-terrein is in volle gang. De eerste funderingen zijn inmiddels zichtbaar en ook de komende wordt er weer hard gewerkt. In de zomer van 2025 zullen de eerste bewoners verhuizen naar hun nieuwe huis. Daarna worden de oude huizen afgebroken en wordt het park ingericht.

Grote gebouwen

De start van de bouw heeft even geduurd, omdat er veel onduidelijkheid was met onder andere vergunningen. Op de locatie aan de Deken Creemersstraat wordt een nieuwe woon- en leefomgeving voor zo’n honderd cliënten gebouwd. Een deel van de dertien groepswoningen en hoofdgebouw is gesloopt om plaats te maken voor twee grote gebouwen. 

Meegedacht

In de plint van het eerste, L-vormige gebouw komt ruimte voor verschillende activiteiten, uiteenlopend van kaarten en muziek maken tot voetbal kijken en gewoon wat kletsen. Net wat bewoners en begeleiding leuk vinden. Boven op die plint komen twee verdiepingen met woningen. Het tweede gebouw bestaat uit drie lagen met appartementen. De toekomstige bewoners hebben de afgelopen jaren uitgebreid meegedacht over de nieuwe locatie.