Nieuwe bus voor Stichting Breek-Uit Horst

Horst Algemeen 13 november 2023

De Stichting Breek-Uit in Horst vervangt haar ruim 10 jaar oude personenbusje door een jonger exemplaar. De stichting bestaat al bijna 20 jaar en organiseert elk jaar ongeveer 25 meerdaagse reizen en 50 tot 70 dagtripjes voor mensen met een verstandelijke beperking. De organisatie en begeleiding wordt volledig gedaan door vrijwilligers.

Het grote aantal cliënten dat jaarlijks deelneemt aan deze activiteiten, geniet hier zichtbaar van en dit laat zien dat de stichting duidelijk in een behoefte voorziet.  

Mascotte

Voor de diverse activiteiten wordt al jaren gebruik gemaakt van een eigen personenbusje dat een beetje als ‘mascotte’ gezien wordt. Het hebben van een eigen personenbusje maakt het voor de circa 70 vrijwilligers een gemakkelijkere manier van werken. De huidige bus was al wat langer aan vervanging toe, maar het moest natuurlijk wel  financieel haalbaar zijn. Door financiële gunsten van onder andere Stichting Riny en Tiny van Doorne Fonds, Stichting Dirk Jan en Kitty Reek-Versteegh Fonds, Stichting Steun, Vakgarage Maashorst en Rabobank Noord-Limburg kon de aanschaf van een nieuwe bus mede mogelijk gemaakt worden.

Onlangs hebben de voorzitter Marie-Louise Ummels en secretaris Paul Fleuren van Breek-Uit de ‘nieuwe bus‘ in ontvangst genomen bij Vakgarage Maashorst in Meterik. Hierdoor kan de Stichting Breek-Uit haar diverse activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking in met name de regio Noord Limburg de komende jaren weer uitvoeren.