Nieuwe exploitante voor Theetuin De Roode Vennen

Broekhuizen Zakelijk 10 januari 2024

Per 1 april van dit jaar krijgt Theetuin De Roode Vennen in Broekhuizen een nieuwe exploitant. Indy Nelissen (21) uit Broekhuizen neemt de onderneming over van Piet en Maria van Hoof die zeventien jaar lang hun theetuin op Landgoed De Roode Vennen gerund hebben.

Vele wandelaars, fietsers en overige passanten uit de regio, maar ook buiten de regio, hebben hier mogen genieten op het terras in een prachtige tuin van hun koffie of thee en van het heerlijke huisgemaakte gebak en lunches.

Leeftijd

Na zoveel jaren met veel passie en toewijding op hun eigen landgoed te hebben gewerkt en inmiddels ook te wonen, ging de leeftijd voor het ondernemersechtpaar ook een rol meespelen. "Na de coronatijd werd er gezocht naar een goede opvolging om de theetuin te behouden, waarbij vooral de geboden kwaliteit en beleving gehandhaafd zouden blijven. Deze opvolging werd gevonden in de 21-jarige Indy Nelissen, die inmiddels al twee seizoenen in de theetuin heeft meegedraaid. In het afgelopen seizoen heeft zij al het gebak, patisserie en high tea’s bereid", aldus Van Hoof. Deze tot patissier opgeleide Broekhuizense staat klaar om als nieuwe ondernemer op haar eigen, enthousiaste en eigentijdse wijze vorm te geven aan de theetuin. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling om in deze mooie omgeving haar eigen patisserie te presenteren aan het grotere publiek. Piet en Maria zien in Indy een goede opvolging om de theetuin voort te zetten. 

Patisserie

Voor Nelissen betekent deze stap een uitbreiding van haar patisseriebedrijf Vanilla, voor gebak op bestelling. Vanaf april 2024 kan men ook in Theetuin Vanilla op Landgoed De Roode Vennen komen genieten van al het heerlijks wat zij te bieden heeft. Het blijft gewoon mogelijk om via haar website gebak en patisserieproducten te blijven bestellen. Hierop zal ook voortaan alle berichtgeving rondom Theetuin Vanilla te vinden zijn.

Onderhoud

Piet en Maria van Hoof zullen de komende jaren als eigenaren en bewoners van Landgoed De Roode Vennen de tuinen, bos en natuur blijven onderhouden. Waar nodig zullen zij op de achtergrond als adviseur en ambassadeur Nelissen blijven ondersteunen en begeleiden.