Nieuwe fase Dorpshuis Meerlo

Meerlo Algemeen 30 januari 2024

Maandagavond heeft de werkgroep initiatief Dorpshuis Meerlo een bijeenkomst georganiseerd om de (kern)werkgroep te versterken met nieuwe en extra kennis en kunde van overige inwoners van het dorp. Daarmee is de ontwikkeling van een toekomstbestendige gemeenschappelijke ontmoetingsplek voor alle Meerlose inwoners in een nieuwe fase beland.

Om de nieuwe fase vorm te gaan geven en een eerste aanzet te doen zijn bijna 80 inwoners persoonlijk uitgenodigd vanwege hun expertise of achtergrond om deel te nemen aan deze avond. Ruim 50 inwoners gaven gehoor aan deze oproep. 

Kennis en ervaring 

De aanwezigen zijn op basis van expertise en/of hun persoonlijke voorkeur opgedeeld in deelgroepen die een specifieke kerntaak mochten bespreken. Tijdens tafelgesprekken werden vluchtig eerste ideeën gedeeld en is vooral besproken of de aanwezigen een steentje kunnen en willen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het beoogde nieuwe Dorpshuis in Meerlo.

Startbudget 

Een eerste belangrijke mijlpaal is het op korte termijn binnenhalen van het gewenste startbudget via het college en de raad van Gemeente Horst aan de Maas. De werkgroep en inwoners van het dorp hebben er vertrouwen in dat het college en de raad, in navolging van hun medewerking aan gelijkwaardige initiatieven in Hegelsom en Tienray, hier aan mee gaat werken en daarmee oog heeft voor de behoeften en leefbaarheid voor Meerlo.

Gesteund door de intentieverklaring die in oktober jl. dir door een groot deel van de Meerlose verenigingen is getekend, de complimenten van wethouder Elbert Joosten voor de aanpak en het draagvlak voor het plan tot dusver én de grote opkomst bij de dorpsbijeenkomst in 2023, is wel duidelijk dat het draagvlak in het dorp voor een nieuwe centrale toekomstbestendige locatie groot is.

De werkgroep zal de komende tijd verder bouwen aan het behouden en uitbreiden van dit draagvlak door frequenter te communiceren met het dorp over de nieuwe ontwikkelingen en stappen die hopelijk snel gezet gaan worden met dit nieuwe elan in het dorp. Onder het motto: "Het ijzer smeden als het heet is!"