Nieuwe ontmoetingsplek voor en door Grubbenvorst

Grubbenvorst Algemeen 26 november 2023

Afgelopen donderdag is er een start gemaakt met de renovatie van buurtplein “De Bult” in Grubbenvorst. Het oude picknick bankje heeft plaatst gemaakt voor een overdekte Jongeren ontmoetingsplek. 

Werkgroep De Bult is druk bezig om plannen te maken voor een plein dat door jong en oud beleeft kan worden en waar iedereen welkom is. 

Grondige renovatie

Het bekende buurtplein dateert uit de jaren '70 en zorgt sindsdien als ontmoetingsplek voor alle buurtbewoners. De laatste jaren werd steeds meer duidelijk dat het plein toe is aan een grondige renovatie. Ook de gemeente heeft aangegeven dat de speeltoestellen vervangen moeten worden. De afgelopen jaren was de speeltuin in erg slechte staat en ontstonden er onveilige situaties. Dat heeft ervoor gezorgd dat ook de basisschool uit de buurt het plein vermeed.

Conceptplan

Werkgroep De Bult pakt het initiatief en heeft door middel van een bewonersbrief de wensen/ideeën uit de buurt opgehaald. Op dit moment ligt er een conceptplan waar diverse ideeën in verwerkt zijn. Daar moet bij gezegd worden dat de ambitie groter is dan de beschikbare financiële middelen die vanuit de gemeente beschikbaar zijn. Door het werven van fondsen en subsidies gaat de werkgroep proberen om de plannen toch werkelijkheid te laten worden.

Samen

Met het plaatsen van de JOP is er een start gemaakt van de complete renovatie. De JOP heeft een centrale plek gekregen op het plein. Daar waar voorheen de jongeren in de speeltuin bij elkaar kwamen is er nu voor gekozen dat deze buiten de nieuwe speeltuin komt te staan. In het conceptplan is ook voor de ouderen een plek gecreëerd door een jeu de boulesbaan aan te leggen en fitness toestellen aan te brengen. Het ideaalbeeld van de werkgroep is dat jong en oud samen recreëren en de buurtbewoners elkaar weer opzoeken op het plein.