Nieuwe rubriek NU in de kijker: Piet Driessen

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Algemeen 1 oktober 2023

Vanaf vandaag gaan we ook van start met de nieuwe rubriek…..NU in de kijker! Maandelijks zetten we een inwoner van onze gemeente in de kijker: iemand met een passie, hobby of gewoon een fijn verhaal. En over de (verre)kijker gesproken Piet Driessen bijt de spits af.


Ik zal me even voorstellen….Mijn naam is Piet Driessen 69 jaar, geboren en wonende in Hegelsom. Hobby’s van mij zijn fotograferen en buiten in de natuur vertoeven, en dat zo veel mogelijk in de gemeente Horst aan de Maas, omdat  er ondanks minder ruimte voor de natuur komt, nog best veel te zien is. Wat mijn werk betreft, ik ben begonnen in 1969 aan de Pluimveevakschool, IPC-Dier, PTC+ in Hegelsom als Agrarisch medewerker, onderwijsassistent en praktijkstagebegeleider, dit tot 2010. Daarna nog wat jaartjes op de taxi gezeten met veel ritten naar vrouwengevangenis Ter Peel, en afsluitend tot mijn pensioen nog 2 jaar praktijklessen mee verzorgd op het Dendron College in Horst. Mijn passie is buiten in de natuur, en dat het liefste hier in de gemeente (Horster driehoek, Mariapeel en het Ham) waar ik met mijn fototoestel op pad ga om nieuwe soorten planten, insecten, dieren en vogels te blijven zoeken en fotograferen. Verder ben ik dagelijks te vinden op mijn eigen observatieplaats, waar ook observatiehokken staan van waaruit ik deze waarnemingen kan doen, omdat alles hierop is ingericht.

Maar even terug hoe mijn passie is ontstaan. Dat begon al in mijn vroegere jeugd, dat ik altijd met mijn vader (Pierke ziene Hay) de natuur in ging en vanaf mijn 10e jaar een fototoestel kreeg. En dat is dus altijd zo gebleven. Verder was ik op mijn werk ook altijd bezig met dieren. Dit begon met kippen, varkens, koeien en later kleindieren van kikkers tot grote slangen van 5.5 meter (tygerphytons). Deze passie heb ik ook door proberen te geven aan de leerlingen die later boer, dierenarts, medewerker in een dierenwinkel of dierentuin als  hun werk hebben gekozen.

Waar ik verder trots op ben, dat je een stuk natuur creëert waar plant, dier en mens goed kunnen vertoeven (observatieplaats). De eerste jonge vosjes die werden geboren, das, marters, egels en reeën zich thuis voelen. Verder ook die planten waar de insecten mee gebaat zijn, wat tot uitdrukking komt dat we al ruim 170 verschillende nachtvlinders hebben waargenomen en op de foto hebben gezet, en laten we hopen dat er nog meer gaan volgen.