Nieuwe sporthal Meterik in gebruik genomen

Meterik Sport 29 augustus 2023

Maandag is de nieuwe binnensportaccommodatie in Meterik in gebruik genomen door volleybalclub Trivia. De eerste trainingen zijn van start gegaan in de sporthal.

Ook het Yuverta College in Hegelsom en de basisscholen in Meterik en Hegelsom zullen gebruik gaan maken van de nieuwe hal aan de Speulhofsbaan voor beweegonderwijs.

Nog niet klaar

De hal is nog niet volledig klaar. Zo zijn de kleedruimtes en de tribune nog niet te gebruiken. De aannemer is nog bezig met de laatste puntjes af te werken. Ook het horecagedeelte moet nog volledig ingericht worden, omdat dit niet onder het beheer van de gemeente valt. De ontmoetingsruimte zal door een aparte stichting gerund gaan worden, bestaande uit leden van de Meterikse voetbalclub en de volleybalclub.

Gezamenlijke sportaccommodatie

De plannen voor de nieuwe sporthal zijn samen met beide sportverenigingen, het onderwijs, dorpsraden en buurtbewoners tot stand gekomen. Daarbij was er veel oog voor de invulling van het sportpark maar ook voor voldoende parkeervoorzieningen en een goede bereikbaarheid. De sporthal wordt een multifunctionele accommodatie. Zowel volleybalclub Trivia als voetbalclub RKSV Meterik maken er samen gebruik van en delen verschillende ruimtes en de horeca.

Verkeersveiligheid

Bij de bouw van de sportaccommodatie is ook de verkeersveiligheid van de Speulhofsbaan aangepakt. Zo is er een trottoir aangelegd vanuit de kern van Meterik naar de sporthal. Ook worden er voldoende parkeerfaciliteiten aangelegd.

Later dit jaar zal de officiƫle opening plaatsvinden van de nieuwe sportaccommodatie in Meterik.