woonwagen-sevenum

Nieuwe standplaatsen woonwagens pas op z'n vroegst in 2026

Horst Sevenum Politiek 11 juni 2024

Woonwagenbewoners die bij de gemeente ingeschreven staan voor een nieuwe standplaats kunnen ‘naar verwachting’ pas in 2026 hun intrek kunnen nemen in nieuwe woonwagens. Dat meldt De Limburger.  

Volgens de woonbrief van Horst aan de Maas heeft dat onder meer te maken met het feit dat er naar één officiële woonwagenbouwer in Nederland is en veel gemeenten bezig zijn met het realiseren van extra standplaatsen. 

Locaties

De gemeente sleutelt al jaren aan plannen om het aantal standplaatsen voor woonwagens uit te breiden. Sinds het voorjaar van 2023 is de gemeente bezig met een locatie-onderzoek. Dat moet duidelijk maken waar twee nieuwe locaties voor woonwagens zullen komen. Daarnaast wil de gemeente vier huidige locaties uitbreiden. De gemeente verwacht hier in de loop van dit jaar meer duidelijkheid over te kunnen geven. 

Afspraken

Het komende jaar wil de gemeente met de woningcorporatie afspraken maken over de nieuwe woonwagens en met omwonenden van alle beoogde locaties rond de tafel gaan. Hoe snel daarna aan de realisatie van de standplaatsen en de komst van woonwagens gewerkt kan worden, hangt volgens de gemeente af van die gesprekken.