Noa Boave bereidt zich voor op Top 500-weekend

Melderslo Algemeen 6 december 2023

December staat in het teken van de Melderse Top 500 bij Café ‘t Tunneke, waarvan de volledige opbrengst dit jaar naar 'Noa Boave' zal gaan. Deze groep heeft het initiatief genomen om met 20 personen te voet of met de fiets de Alpe d'Huzes te beklimmen. Naast deze sportieve uitdaging hebben ze de taak om zoveel mogelijk sponsorgeld te verzamelen. Het streefbedrag: 50.000 euro. 

Kankeronderzoek

Tot nu toe is de helft van het streefbedrag al ingezameld. Met dit bedrag willen ze graag een bijdrage leveren aan het kankeronderzoek. “Naast deze sportieve uitdaging hebben we de taak om zoveel mogelijk sponsorgeld te verzamelen waarmee we dan een bijdrage leveren aan het kankeronderzoek. Voor ons nu een extra motivatie omdat onze vriend Ron, tevens partner/vader van een paar beklimmers, op 21 oktober aan deze ziekte is gestorven’’, aldus Véronique Seuren.  

Dauwtrappen

Op de Top 500- dienstenveiling wordt al volop geboden op allerhande diensten, van een zelfgemaakte Cognactaart en een fles Willempie tot Business kaarten voor VVV - Telstar en tickets voor een wedstrijd van Liverpool. In het Top 500-weekend gaat het Noa Boave-team op zondag 17 december in alle vroegte dauwtrappen. Een mooie training voor de beklimming van de Alpe d’Huez die in juni op het programma staat. 

Ingezamelde bedrag 

Vanaf 6.45 uur is de inloop bij ‘t Tunneke. Om 7.00 uur vertrekt de groep voor een mooie wandeling van 12,6 kilometer door de regio. Er is verder geen inschrijfgeld, en een QR-code kun gebruiken koffie of thee te nuttigen in de pauze. De opbrengst gaat – natuurlijk – naar Noa Boave. Aan het einde van de middag, naar verwachting tussen 15.00 en 17.00 uur, wordt bekend welk nummer er op 1 is geëindigd in de Melderse Top 500. Ook wordt het ingezamelde bedrag voor Noa Boave bekendgemaakt. Kijk voor meer informatie op: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraiser/NoaBoave