OM gaat Jeroen Rietbergen vervolgen na aangifte Nienke Wijnhoven

Horst Algemeen 14 maart 2023

Het Openbaar Ministerie gaat Jeroen Rietbergen vervolgen voor verkrachting of aanranding in de zedenzaak rond talentenshow The Voice of Holland. Dit naar aanleiding van de aangifte door Nienke Wijnhoven uit Horst. Ook Ali B zal vervolgd gaan worden. Hierbij gaat het om twee gevallen van verkrachting en één van aanranding.

Marco Borsato wordt niet vervolgd.

Nienke Wijnhoven

Vorig jaar april startte het OM een onderzoek tegen vier verdachten van zedenfeiten rondom The Voice of Holland. Oud-deelneemster Wijnhoven uit Horst deed aangifte tegen Rietbergen. Zij deed begin vorig jaar haar verhaal in de talkshow Beau op RTL4. Alleen de zaak van de Horsterse stond nog overeind in het Voice-schandaal tegen bandleider Rietbergen.

Lees ook: Alleen aangifte Nienke Wijnhoven in Voice-schandaal nog overeind

 

Erkenning

"Ze heeft eindelijk het gevoel dat zij erkenning krijgt voor wat haar is overkomen", zegt advocaat Sébas Diekstra tegenover RTL Nieuws. "Wat haar overkomen is, wordt nu ook voor waarheid aangenomen door het OM. Zij is dankbaar voor het gedegen en integere onderzoek dat heeft plaatsgevonden." Wijnhoven hoopt dat anderen zich hierdoor gesterkt voelen om alsnog naar voren te treden. "Zij wil tegen andere slachtoffers zeggen: 'Het ligt niet aan jou en je bent niet alleen.'"