foto-korfbal-nuhadm

Ondanks goed spel geen winst voor Oxalis

Hegelsom Sport 4 december 2022

Zondag 4 december stond de eerste thuiswedstrijd van SV Oxalis in sporthal de Kruisweide op het programma. Hierin troffen de dames van Oxalis MKV. Een ploeg die ze kennen van voorgaande jaren.

Het tempo lag gedurende de wedstrijd erg hoog. Oxalis knokt zich terug in de tweede helft, maar dit is net niet genoeg.

MKV erg trefzeker

MKV was in het begin van de wedstrijd erg trefzeker, waardoor in een korte tijd al snel 4-10 op het scorebord stond. De dames van Oxalis bleven zoeken naar de juiste kansen en gedurende de wedstrijd kregen de dames verdedigend meer grip op MKV.

In de rust werd benoemd dat ze van hun eigen krachten moesten uitgaan en vooral het vertrouwen blijven houden in elkaar. Na de rust ging het spel verder zoals het de 1e helft eindigde. De scores bleven wisselend op en neer gaan, met uiteindelijk een steeds kleiner verschil.

De dames van SV Oxalis wisten prima kansen te creƫren waardoor ze met nog maar drie doelpunten achter richting het einde van de wedstrijd gingen. Helaas konden ze dit niet volhouden en stond er een eindstand van 15-20 op het scorebord.

Volgende week speelt Oxalis 1 tegen DAW 1 om 11.30 uur in Zeeland.