Onnodige nederlaag voor Wittenhorst

Horst Sport 27 november 2022

Dat een wedstrijd totaal anders kan verlopen gaf de ontmoeting Wittenhorst-De Ster aan. Een ploeg dat op het einde ineens alles prijsgeeft zal op de blaren moeten zitten.

Natuurlijk zagen de spelers uit Stein hoe de koploper aan het stuntelen was en de Horstenaren een les gaven hoe het anders kan.

Wat sneu voor Willem Heijnen die in de 22eminuut zijn inzet (en hoe!) beloond zag met een doelpunt. De bal die richting kruising ging was voor de doelman kansloos (1-0). Deze gebeurtenis kwam nadat De Ster een mogelijkheid had kunnen verzilveren en in dezelfde minuut leek een actie van Giel Beurskens naar Jeroen Verkennis de openingstreffer niet te missen. In veel gevallen kon Wittenhorst niet zo doeltreffend zijn als in andere wedstrijden. Dit leek een voorbode te zijn. Met deze ruststand konden de oranjemannen in de rust de zaken gaan relativeren.

Niet beter

Het spel werd er echter niet beter op. Wittenhorst had het er soms moeilijk mee. De strijd leek in het voordeel van De Ster te gaan. Wat er dus aan zat te komen gebeurde. In de 78e min. kon een speler van De Ster de bal voorzetten en dit had succes. De kopbal betekende de 1-1.

Wittenhorst kreeg na deze onverwachte domper nog een optater te slikken. Enkele minuten later kon de gevaarlijke Piereij met zijn snelheid ontsnappen. Het schot dat volgde zette Wittenhorst tot droefenis: 1-2. Het kreeg toch eigenlijk waar het voor vocht. Het nalaten bij Wittenhorst om de mogelijkheden te benutten bleek nu fataal te zijn.