Ontketend VC Trivia behaald maximale winst in Velden

Meterik Sport 24 maart 2024

Afgelopen zaterdag verbaasden de dames van VC Trivia vriend en vijand door in een volgepakte Vilgaard in Velden een knappe 0-4 overwinning te behalen tegen VC Velden.

Felle start

Trivia kwam verrassend sterk uit de startblokken tegen het hoger geklasseerde VC Velden. De dames uit Horst aan de Maas speelden vrijuit, met een veel hoger tempo en afwisselend aanvalsspel dan de weken ervoor. Met name Sanne Bergs, de spelverdeelster aan Trivia zijde speelde hierin een belangrijke rol. VC Trivia pakte al snel een marge van 8 punten (3-11). De reeds opgebouwde voorsprong kwam geen moment meer in gevaar (19-25). In de tweede set bleef VC Trivia het spel dicteren. Met name Teuntje van Rengs die helemaal opbloeide in deze wedstrijd en Laura Oomen die de laatste weken in een uitstekende vorm verkeerd zorgden voor de juiste balans.

Toen Trivia voor de derde keer een nieuwe voorsprong van 5 punten (14-19) pakte leek het gedaan, maar VC Velden drong opnieuw aan. Toen de puntjes weer op de i gezet waren, leek er met een 21-24 stand niets aan de hand. Toch werd het nog billenknijpen, want VC Velden poetste 2 setpoints weg. VC Trivia won uiteindelijk met 23-25.

Spannend slot

In de derde set bleef VC Trivia de boventoon voeren, zij het dat VC Velden toch weer aansluiting vond. Dit  resulteerde wederom in een bloedstollend slot, waarbij VC Trivia eerst een 21-19 achterstand moest wegpoetsen en vervolgens door een prachtige serviceserie van Sanne Bergs zelfs 3 matchpoints kreeg. VC Velden kwam terug tot 24-24, maar Trivia bleef rustig en pakte tot 2 maal toe opnieuw het matchpoint. uiteindelijk bij het zesde matchpoint was het raak, 26-28!

In de vierde set bleven beide teams aan elkaar gewaagd, echter het spel van VC Trivia was minder overtuigend waardoor VC Velden een voorsprong van 5 punten pakte. Trivia kwam uiteindelijk weer knap terug tot 18-18 en drukte het door tot 20-24. Opnieuw 4 setpoints en toch bleef het spannend. Uiteindelijk won VC Trivia ook deze set met 2 punten verschil 23-25.