Op bezoek bij verre voorouders

Meterik Economie 20 maart 2023

Op uitnodiging van archeoloog Xavier van Dijk en historicus Jos Schatorjé bezochten leerlingen uit groep 7-8 van Onder de Wieken Meterik onlangs de opgravingen bij het Meteriks Veld in het dorp. Ze kregen hierbij een interessant inkijkje in hoe de mensen er door de eeuwen heen gewoond hebben. 

De kinderen vonden het, ondanks de regen, erg leuk en interessant om de opgravingen in hun eigen dorp van dichtbij te zien. Het enthousiaste en bevlogen verhaal van de initiatiefnemers werd bij velen thuis aan de keukentafel nog eens naverteld.

900 sporen 

Voordat over enkele weken gestart kan worden met de bouw van nieuwe woningen in 'Meteriks Veld 2', is het doen van archeologisch onderzoek een verplichting. Er zijn heel veel verschillende items gevonden, zoals scherven, gouden munten, waterputten, paaltjes en nog veel meer. In totaal gaat het om ruim 900 sporen, variërend van hele kleine items tot sporen van wel 10 meter doorsnee. 

Generatie

Straks is het aan een nieuwe generatie om hun sporen achter te laten in Meteriks Veld 2. Misschien dat er over honderden jaren dan opnieuw archeologen staan te vertellen over hun vondsten die dateren uit de jaren 2000.