Opening Grutteveld Ommetje met QR-code uitleg in Zaerums en Nederlands

Sevenum Kronenberg Zien & Doen 8 september 2023

Op zondag 10 september organiseert Stichting Vrienden van het Grutteveld de wandeling “Grutteveld Ommetje” met QR-code uitleg in het Sevenums dialect en Nederlands. 

Over het Grutteveld tussen Kronenberg en Sevenum (en de directe omgeving) valt veel te vertellen. De Heemkunde Vereniging Sevenum en de landsschapsgidsen van het IVN hebben hier onderzoek naar gedaan.

Verhalen

De Stichting Vrienden van het Grutteveld heeft deze kennis aangevuld en daar leuke verhalen van gemaakt, en verdeeld over het Grutteveld en omgeving. Dit is het Grutteveld Ommetje geworden.

Iedereen kan het Ommetje volgen met zijn telefoon in de hand om de verschillende QR-codes te scannen en daarna delen van het verhaal te lezen of te horen in het Zaerums of in het Nederlands. De QR-codes staan op de paaltjes van KnopenLopen. Het Ommetje kan gestart worden bij de kerk van Kronenberg of bij de kerk van Sevenum, maar het is ook mogelijk om het Grutteveld Ommetje in delen te lopen.

Opening

Op 10 september om 13:00 uur wordt het Grutteveld Ommetje geopend door wethouder Thijs Kuipers, bij Restaurant 1466 in Kronenberg. Er kan hier gestart worden tussen 13:00 en 15:00 uur. De openingswandeling is alleen op het Grutteveld. Het is nodig om van tevoren een ticket te kopen via grutteveld.nl.