Kaja Nijssen met haar winnende tattoo

Opnieuw succes voor Kaja Nijssen uit Sevenum op tattoo conventie

Sevenum Algemeen 3 september 2024

Kaja Nijssen (28) uit Sevenum heeft op de Internationale Tattoo Conventie in Genk de eerste prijs behaald in de categorie neo-traditioneel/traditioneel. Daarnaast kroonde de internationale jury haar unaniem tot dagwinnaar.

Daarmee won ze handgemaakte plakkaten, een cash prijs, cadeaubonnen voor tatoeages supplies en een heel assortiment aan kleuren- en zwartwit inkt.

Neo-traditioneel

Nijssen mocht naast zo'n 200 top tattoo-artiesten deelnemen aan de conventie. "Op de zaterdag tatoeërde ik mijn collega Reneé", vertelt de Sevenumse aan NU Horst aan de Maas. "Zij is tevens mijn leerling en één van onze studio managers. We hebben deze dag een munt gezet uit de film Pirates of the Caribbean, omwikkeld met een lint en blaadjes, geheel in kleur en in de stijl neo-traditioneel." Wat kenmerkend is aan deze stijl zijn de stevige lijnen uitgebreide schaduwtechnieken en rijke contrasterende en overlopende kleuren. De Sevenumse runt in Helmond een eigen tattoo-studio waar ze is gespecialiseerd in de neo-traditionele stijl, buiten haar andere specialisatie mandala/ornamental, realisme en fineline.

Vijf uur

Aan de tatoeage heeft Nijssen vijf uur gewerkt. Deze werd beoordeeld door een vakkundige jury. "Hierbij letten ze specifiek op de technieken die gebruikt zijn, de kwaliteit van het werk, het design en alle elementen die horen bij de specifieke stijl", vertelt ze. "Zelf behaalde ik in de categorie neo-traditioneel/traditioneel een eerste prijs, Dit was een hele grote categorie gezien twee stijlen samengevoegd waren. Het was een duidelijke beslissing en de jury stond versteld van het vakmanschap in deze tatoeage." Daarna nemen alle winnaars het tegen elkaar op voor de dagprijs. "Tot mijn grote verbazing was de jury het unaniem eens om mij tot winnaar van zaterdag te bekronen. Iets wat heel ongewoon is gezien deze prijs voornamelijk wordt gewonnen door kleur realisme of zwartwit realisme. Dat zijn namelijk vaak de tattoos die er het meeste uitspringen."

Lees ook: Successen voor Sevenumse Kaja Nijssen op Tattoo Conventie in Den Bosch

 

Jureren

Aanstaande weekend zijn de rollen omgedraaid voor Nijssen. Dan mag ze op een andere internationale conventie in Luik jureren en de deelnemers beoordelen.