Oproep: reünie klas 6 basisschool Lottum (1983-1984)

Lottum Algemeen 3 november 2023

Henri Gommans, Mieke Coenders en Ron Koenen, drie oud-leerlingen van de rooms-katholieke basisschool De Bottel in Lottum, hebben het initiatief genomen voor een reünie van klas 6 uit het schooljaar 1983-1984. Die wordt gehouden op zaterdag 23 maart 2024 vanaf 15.30 uur.

Idee

 “Alle drie liepen we al langer met dat idee rond”, zegt Henri. “Ron was vroeger een vriend van mij, maar sinds onze middelbareschooltijd zijn we elkaar totaal uit het oog verloren. Onlangs zaten we bijeen en kwamen de verhalen van vroeger weer naar boven.” “Het was erg leuk om elkaar weer eens te spreken na ruim 30 jaar”, zegt Ron Koenen, die al 25 jaar in Vierlingsbeek woont. “Maar dat willen we tijdens de reünie dus met zoveel mogelijk leerlingen van toen gaan doen. Helaas is onze toenmalige leraar, Piet Kunen, een paar jaar geleden gestorven. Ik kom nog weleens in Lottum omdat mijn vader en moeder er wonen en mijn broer er zijn fysiotherapiepraktijk heeft, maar de meeste klasgenoten van toen heb ik nooit meer gesproken of gezien. Wat ik me nog goed herinner is dat het een sportieve klas was, in mijn beleving waren we altijd aan het voetballen. Ik kijk ernaar uit.”

Quiz

Mieke Coenders is nog altijd geworteld in Lottum. “Ik ben vriendin gebleven met enkele klasgenoten van toen en die zie ik soms. Datzelfde geldt ook voor de jongens die in Lottum of in de regio zijn blijven wonen. Die kom je tijdens feestjes of de kermis in het dorp nog weleens tegen. Ron heb ik de laatste jaren tijdens het korfballen van onze kinderen vaker getroffen, maar eigenlijk nooit lang gesproken. Tijdens ons eerste afspraak bij Henri thuis, in Horst, kwam de ene na de andere jeugdanekdote voorbij. We zijn zelfs al bezig met het maken van een quiz, waarin we onze toenmalige klasgenoten mee terug in de tijd willen nemen. De bedoeling is om er samen een gezellige middag en avond van te maken, die zich waarschijnlijk deels op school en deels op een feestlocatie zal afspelen.”

Oproep

De drie zijn ter voorbereiding van de reünie op zoek naar alle leerlingen op bijgaande foto. Het verzoek aan hen is om zich via mail ron@koenenmediaencommunicatie.nl aan te melden. “Aan ouders die hun kind op de foto zien, maar weten dat hij of zij deze oproep niet onder ogen krijgt, willen we vriendelijk vragen om dit bericht naar hun zoon of dochter door te spelen. We hopen immers zoveel mogelijk klasgenoten van toen op de reünie te kunnen begroeten.”