Oproep Werkgroep verkeersveiligheid: is Horst aan de Maas een verkeersveilige gemeente?

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Algemeen Economie 9 september 2023

Hoe veilig is het verkeer in onze gemeente? Je leest zo vaak over ongelukken dat je er aan gaat twijfelen. Ga je zelf kijken op een kruispunt of rotonde dan snap je soms niet hoe het mogelijk is dat daar nog geen ongeluk heeft plaatsgevonden. De Werkgroep verkeersveiligheid wil graag met mensen in gesprek komen over de verkeerssituaties in Horst aan de Maas. 

Oplossingen

“Wij zouden heel graag met mensen in gesprek die net als wij niet snappen wat er nou (on)veilig is. Met mensen die hun vinger precies op de zere plek kunnen leggen. Handhaving van de gemeente of politie? Of toch beter met de wandelaar, (brom)fietsers, scootmobielgebruiker, rolstoeler, automobilist die het antwoord op de vraag heeft? Of mensen die te maken hebben gehad met een verkeersongeluk in verband met een onveilige verkeerssituatie: hoe kon het ongeluk gebeuren en had het voorkomen kunnen worden. Samen zoeken naar haalbare (en wellicht simpele) oplossingen”, aldus de leden.

Interesse om mee te praten over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail naar wgverkeersveiligheid@gmail.com. De Werkgroep neemt dan contact met je op.