Oranje Leeuwinnen pakken winst op EK-finalist Engeland

Horst Sport 27 september 2023

De Oranje Leeuwinnen hebben dinsdagavond met 2-1 van Engeland gewonnen. In De Galgenwaard volstond een late treffer van Renate Jansen voor de volle buit voor de ploeg van Andries Jonker in een Nations League-wedstrijd.

Vorige week moest de ploeg van Dominique Janssen uit Horst nog hun meerdere laten tegen Belgiƫ. Er werd toen met 2-1 verloren.

Buitenspel

De 1-0 werd gescoord door Lieke Martens uit Bergen die de bal aangespeeld kreeg door Danielle van de Donk. Ze stond echter buitenspel, maar werd door het ontbreken van een VAR wel geteld door de scheidsrechter.

Na rust was de ploeg van Wiegman de sterkere. Russo maakte na een uur gelijk en daarvoor hadden de Engelsen al flink wat kansen gehad.In de laatste minuut bezorgde Renate Jansen de Leeuwinnen de volle buit met een prachtig doelpunt, een knappe prestatie tegen de Lionesses die op het recente WK nog tot de finale reikten.